Karta som med röd fyrkant ramar in Gottsunda, Gottsunda Centrum, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Flera inringare larmar om skottlossning i Gottsunda

Gottsunda, Gottsunda Centrum, Uppsala, Uppsala län

Flera patruller är på plats för utreda vad som har hänt. Polisen jobbar bland annat just nu med informationsinhämtning. 

Ärendet kommer att uppdateras.

Uppdatering 18.58

Polisen kan bekräfta att en skottlossning har ägt rum i området kring Gottsunda centrum. En person har inkommit skadad till sjukhus. Skadeläget är för närvarade okänt. Ingen är gripen eller frihetsberövad i nuläget i ärendet.

Uppdatering 20.09

Polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder såsom avspärrning av brottsplats, förhör har genomförts och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Polisen jobbar fortsatt bland annat med inre spaning och med sammanställning av förhör. 

En förundersökning är inledd på försök till mord alternativt mord. 

Uppdatering 20.30

Polisen har inlett en särskild händelse kring händelsen. Vid en särskild händelse organiserar sig polisen på ett annat sätt i vanliga fall och går upp i stab, vilket innebär att särskilda resurser och personer avsätts för att arbeta enbart med den särskilda händelsen. 

Uppdatering 21.36

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen som kan ha uppgifter att lämna om kvällens skottlossning i Gottsunda centrum. Även tips och iakttagelser som gjorts tidigare i området kan vara av intresse. Kontakta polisen via 114 14 och hänvisa till skottlossningen i Gottsunda centrum.  

Uppdatering 23.38

En bil blev beskjuten i samband med skottlossningen, den bilen har bärgats bort och avspärrningarna är nu hävda.

Polisen kommer att finnas i området i trygghetsskapande syfte under natten. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra