Karta som med röd fyrkant ramar in Tierp, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Sökinsats efter inbrott i butikslokal.

Tierp, Uppsala län

En förbipasserande misstänker ett pågående inbrott i en butikslokal i Karlholm och larmar polisen.

Flera patruller beordras till platsen för att söka efter de misstänkta gärningsmännen som ska vara flera till antalet och som har lämnat platsen i en bil som senare kör i diket.

En förundersökning gällande grov stöld genom inbrott inleds och en helikopter och hundptatrull beordras till platsen för att söka efter gärningsmännen som ska ha lämnat till fots efter att bilen kört i diket.

Polisen har tagit den aktuella bilen i beslag och man har också spärrat av brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Samtidigt fortsätter sökinsatsen efter gärningsmännen.

Uppdaterad klockan 10.20

Efter en större sökinsats med hjälp av bland annat hundförare och helikopter har samtliga tre misstänkta gärningsmän kunnat fångas in.

De tre gripna är samtliga män, en i 20-årsåldern och två i övre tonåren, och de kunde alla nosas upp av polishunden Bosse från Gävle.

De tre männen är misstänkta för grov stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra