Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Luthagsesplanaden, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, personskada Misstänkt rattfylleri på Luthagsesplanaden.

Luthagsesplanaden, Uppsala, Uppsala län

Flera polispatruller beordras till Luthagsesplanaden där en personbil kör över en refug, in i en annan bil, och vidare in i ett träd.

Fyra personer skadas lindrigt i samband med olyckan. En person blir allvarligt skadad och avförs med ambulans till sjukhus.

En av förarna blåser positivt och grips. Föraren blir misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Polisen tar också den aktuella bilen, som visar sig vara avställd och belagd med körförbud, i beslag.

Uppdatering kl 11.55

Samtliga fyra skadade, inklusive den allvarligt skadade, är förda med ambulans till sjukhus. Totalt färdades fem personer i de båda bilarna som var inblandade i olyckan.

Den gripna föraren är en man, och efter provtagning kommer rubriceringen att ändras från rattfylleri till grovt rattfylleri.

Uppdatering kl 13:27

Polisen har ännu inte kunnat styrka identiteten på den gripne föraren som heller inte har kunnat höras då han är inlagd för tillnyktring.

Mest läst av andra