Karta som visar ungefär var händelsen Brand: Rökutveckling i skola i Grums. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Rökutveckling i skola i Grums.

Entre, Grums, Värmlands län

Skolan har utrymts i sin helhet efter att rökutveckling brutit ut skolans entre. Det pågår ingen brand. Ett tiotal personer har inandats rök och kommer att kontrolleras av ambulanspersonal. Inga människor finns kvar i lokalerna enligt räddningstjänsten.

Uppdatering 10.54

Femton personer, både lärare och elever uppger sig ha andats in röken. Dessa samlas nu för bedömning av vårdpersonal. Rökutvecklingen beror på att någon form av pyroteknik kastats in på skolan.

Uppdatering 12.29 

Räddningsinsatsdelen av ärendet är nu över och nu vidtar polisens arbete för att hitta och lagföra den eller de som ligger bakom tilltaget att kasta in en rökbomb på en skola fylld av lärare oc h elever. Gärningsmännen misstänks i nuläget för framkallande av fara för annan samt vållande till kroppsskada. Utredningsläget är mycket gott och polisen vet vilka som fanns i omedelbar anslutning när rökbomben slängdes in.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra