Karta som med röd fyrkant ramar in Karlstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Anträffat misstänkt farligt föremål i samband med mindre brand i skola.

Karlstad, Värmlands län

Polisen är på plats på en skola i Karlstad med anledning av att ett farligt föremål anträffats av räddningstjänsten i samband med brand. Föremålet bedöms intressant  med anledning av branden som var av mindre storlek och snabbt släcktes av räddningstjänsten. Patrullen på plats avvaktar nu besked om vidare åtgärder. Händelsen kommer att uppdateras.

Uppdatering 17.51 Nationella bombskyddet har gjort en bedömning av föremålet och konstaterar att det rör sig om en så kallad "petflaskebomb". Det är en plastflaska som fylls med en kemikalie och en katalysator som i kombination utvecklar rök och värme. Petflaskebomben upptäcktes i samband med att skolans brandlarm utlöstes av rökutveckling. När räddningstjänsten kom till platsen hittades petflaskan och rökutvecklingen kunde avbrytas. Skolan är tills vidare avspärrad i väntan på sanering. Inga människor skadades i samband med händelsen. Brottsrubriceringen är i detta nu oklar.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra