Karta som med röd fyrkant ramar in Filipstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Två personer har bråkat med varandra vid kyrkogården.

Filipstad, Värmlands län

Flera personer ringer till polisen och uppger att de ser två män som bråkar med varandra. Eventuellt kan en eller båda bära på någon typ av stickvapen. Anmälare uppger att en person har gått ifrån platsen.

En person skall vara skadad och ambulans och polis är på plats.

UPPDATERING kl.14.20

En man i 50-årsåldern är transporterad med ambulanshelikopter till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadad han är men han har i vart fall någon typ av skada i buken.

UPPDATERING kl. 14.35

Ett område, där vi tror att misshandel har skett, är avspärrat.

UPPDATERING kl. 15.05

En förundersökning gällande försök till mord är startad och brottsplatsen kommer att undersökas av polisen kriminaltekniker. Vi har ännu inte anträffat den andra inblandade personen i detta ärende.

UPPDATERING kl. 16.20

En person, en man i 30-årsåldern, är frihetsberövad som misstänkt till försök till mord. Mannen anträffades i en ort en bit från Filipstad. Mannen har skador på sina armar och kommer att undersökas av sjukvården innan man håller förhör med honom. Det skall utredas om båda de inblandade personerna kan misstänkas för brott.

Därefter kommer en åklagare fatta beslut om den frihetsberövade mannen kommer att vara fortsatt frihetsberövad eller ej.

UPPDATERING kl. 21.01.

Efter förhör med den frihetsberövade mannen fattade en åklagare beslut om att han skulle vara fortsatt frihetsberövad, anhållen, som misstänkt för försök till mord.

Läget för mannen som vårdas på sjukhus bedöms vara allvarligt med stabilt.

Mest läst av andra