Karta som med röd fyrkant ramar in Kristinehamn, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Uppdatering i ärenden gällande stenkastning i Kristinehamn

Kristinehamn, Värmlands län

Lokalpolisområde Kristinehamn har identifierat flera misstänkta individer efter stenkastningarna utefter E18. Det rör sig om unga personer som är hörda mot misstankarna som i nuläget gäller två fall. Det första ärendet, som inträffade under fredagskvällen, är rubricerat som försök till synnerligen grov misshandel. Det andra ärendet, från söndagen, är i nuläget rubricerat som skadegörelse och framkallande av fara för annan. 

– Och det är de här två ärendena som de misstänkta är hörda mot, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind och fortsätter:

– Händelserna med stenkastningen har varit väldigt högt prioriterat hos oss den senaste veckan. Vi har velat stoppa det här innan någon person skadas allvarligt. Det är ett gemensamt arbete mellan flera enheter i lokalpolisområde Kristinehamn som har lett till att vi lyckats identifiera och höra de misstänkta.

Polismyndigheten kommer inte att gå ut med ålder, kön eller antal misstänkta i nuläget utan hänvisar till förundersökningssekretessen. Ärendet leds av åklagare.

Mest läst av andra