Karta som med röd fyrkant ramar in Säffle, Långserud, Karlstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som polisen har hanterat.

Säffle, Långserud, Karlstad, Värmlands län

Stöld genom inbrott, Säffle kl. 23.51

En väktare är utsatt för brott efter att han åkt på ett inbrottslarm till en fastighet i Långserud. När han kommer till platsen är det två män som lämnar platsen i en bil med påkopplats släp. När väktaren kliver ur bilen försöker föraren av den andra bilen köra på väktaren. Väktaren följer efter de misstänkta och under färden kastar de ut saker mot väktarens bil för att hindra honom. Efter en kort stund stannar de misstänkta sin bil och kopplar av släpet så att väktaren inte längre kan följa efter dem eftersom att släpet står i vägen. De båda männen har även hotat väktaren med någon form av tillhygge. Polisen har varit på plats och man skriver anmälan om stöld genom inbrott. Man skriver en anmälan om försök till grov misshandel, olaga hot samt framkallande av fara där väktaren är målsägande. Släpet och de föremål som fanns på släpet är taget i beslag. Det är för presstalesperson oklart vad som fanns på släpet och om det kom från inbrottet eller inte.

Skadegörelse, Karlstad kl. 04.32

En man är misstänkt för att ha kastat sten på en kvinnas fönster så att det gick sönder. Mannen, som är i 40-årsåldern, är även misstänkt för överträdelse av kontaktförbud mot kvinnan som även hon är i 40-årsåldern. De båda har tidigare haft en relation. Mannen fanns inte kvar på platsen när patrull kom dit. 

Utöver detta har polisen bland annat hanterat sju viltolyckor utan personskada. Vi har genomfört 12 kontroller av personer/fordon. Vi har även hanterat två ärenden gällande psykisk ohälsa.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra