Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Stöld Under gårdagen, onsdag den17 juli, vid 15-tiden blev en kvinna i 85-årsåldern bestulen i en hiss på Viksgatan i Arvika.

Viksgatan, Dalarna, Arvika, Värmlands län

Kvinnan har beskrivit det som att fyra personer, två män och två kvinnor, av "utländsk härkomst" trängde sig närgånget på henne när hon var i hissen på väg till sin lägenhet. När hon kom in i lägenheten upptäckte hon att hennes kontokort, som hon förvarat i sin handväska var borta. Kortet spärrades snabbt, men hon har upptäckt att pengar saknas på kontot.

I förrgår förövades två liknande brott i Dalarna, där personer följt efter äldre personer som besökt butiker. Sannolikt har de iakttagit när personen slog sin kod vid kassan, och därefter utanför butiken närgånget och "påfluget" t.ex. frågat om någon adress.

Det kan inte uteslutas att gärningsmän reser runt, och att det finns samband. Det är på sin plats att varna för dessa ficktjuvar, och uppmana folk att undvika att släppa okändda människor inpå sig. Framförallt ska man försäkra sig om att ingen person kan se när man slår in sin kod i t.ex. butikskassor eller Banautomater.

Mest läst av andra