Karta som med röd fyrkant ramar in Hämnäs, Årjängs Kommun, Skillingsfors, Årjäng, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Polisen har gripit en man efter ett längre förföljande från Hämnäs med stopp vid Bergerud, norr om Skillingsfors i Eda kommun.

Hämnäs, Årjängs Kommun, Skillingsfors, Årjäng, Värmlands län

En polisptrull avsåg att stoppa och kontrollera en utlandsregistrerad personbil vid Hämnäs i Årjängs kommun. Föraren vägrade dock att stanna på polismans tecken utan höjde farten och åkte norrut i riktning mot Skillingsfors och norska gränsen.

Farten var uppe i minst 140 km/tim under långa sträckor fram tills polispatrullen lyckade få föraren att stanna vid Bergerud söder om norska gränsen.

I bilen anträffade flera motorsågar som misstänks komma från inbrott.

Föraren som är en man i 50-årsåldern greps och anhölls senare under natten efter förhör. Han är misstänkt för stöld genom inbrott, hastighetsöverträdelser och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra