Karta som med röd fyrkant ramar in Skåre, Värmland, Centralsjukhuset, Karlstad, Forshaga, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Grov vårdslöshet på MC m.m. i samband med förföljande från Forshaga till Skåre i Värmland.

Skåre, Värmland, Centralsjukhuset, Karlstad, Forshaga, Värmlands län

En polispatrull iakttog en MC som kördes i centrala Forshaga av en för patrullen välkänd missbrukare som tidigare har ett flertal domar avseende rattfyllerier och grova olovliga körningar m.m. Med vetskap om att mannen saknar körkort avsåg de att stoppa honom för att kontrollera nykterheten och rapportera honom för grov olovlig körning.

Polispatrullen gjorde upprepade försök att med ljus och ljudanordning bakifrån stoppa körning. I stället för att stanna fortsatte mannen med stegrad hastighet ut ur Forshaga och ut på Rv62 söderut. Trafikintensiteten var låg varför patrullen valde att fortsatta förföljandet söderut.

Då förföljandet närmade sig Skåre stoppades farten upp rejält av framförvarande trafik. Vid Ilandarondellen vid infarten mot Skåre valde mannen att köra mot färdriktningen i rondellen. I samband med detta körde han emot refugen vilket ledde till att han i relativt låg hastighet körde omkull varvid den fortsatta färden kunde stoppas.

Mannen som är i 35-årsåldern fördes med lättare skador med ambulans till centralsjukhuset i Karlstad för kontroll.

Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och grovt drograttfylleri.

Mest läst av andra