Karta som med röd fyrkant ramar in Boliden, Åsele, Strömsund, Jämtlands län, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Västerbottens samt Jämtlands län, man som lurat äldre personer.

Boliden, Åsele, Strömsund, Jämtlands län, Västerbottens län

Under tisdag och onsdag så har flera stölder och bedrägerier riktade mot äldre personer anmälts i både Västerbottens och Jämtlands län.

Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan händelserna. Det rör sig om en man som knackat på hos äldre personer och på olika vis försökt prata sig in i deras hem. Mannen har uppgivit olika anledningar till sitt besök vid varje tillfälle. När han väl blivit insläppt i hemmet så har han tillgripit kontanter, eller i alla fall försökt göra det, och sedan hastigt lämnat.

I nuläget finns anmälningar från Boliden där mannen i tisdags kväll knackat på hos flera åldringar på ett sjukhem, en anmälan från Åsele där en man tidigt i onsdags morse har blivit bestulen på kontanter samt ett liknande ärende i Strömsund under onsdag kväll där en kvinna blivit av med kontanter (se länkad händelsenotis nedan).

Mannen tros även ha stulit en bil i Boliden i tisdags som senare övergavs i Åsele i samband med åldringsbrottet där (se länkad händelsenotis nedan).

Brottsrubriceringarna är i nuläget stöld, försök till stöld samt försök till bedrägeri.

Ingen person har hittills frihetsberövats i ärendet, men polisen har säkrat vissa spår efter mannen.

Mest läst av andra