Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Äldre kvinna i Umeå utsatt för bedrägeri.

Umeå, Västerbottens län

Polisen har kontaktats gällande ett åldringsbrott som skett i Umeå tidigare under onsdagen. En äldre kvinna har blivit utsatt för ett bedrägeri där tillvägagångssättet påminner om de tidigare bedrägerier som skett i länet senaste tiden.

En person ska först ha kontaktat kvinnan via telefon. Därefter ska en kvinna ha kommit hem till henne och fått med sig bankkortet då hon lämnade. 

Polisen har varit på plats och hört målsäganden. En anmälan gällande bedrägeri upprättas. 

Polisen vill uppmana till att vara kritisk mot okända personer som ringer eller som kommer på besök:

Lämna exempelvis aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Mest läst av andra