Karta som med röd fyrkant ramar in Spanngränd, Ersboda, Västerbotten, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i större lägenhetshus.

Spanngränd, Ersboda, Västerbotten, Umeå, Västerbottens län

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Spanngränd, Ersboda Umeå klockan 03:15 med anledning av brand i en lägenhet. Branden begränsades till en lägenhet. I den fanns flera personer som alla lyckades ta sig ut. Skadeläget är oklart, men ingen ska  vara allvarligt skadad.

Branden var släckt efter cirka en halvtimma och skadorna på lägenheten är svårbedömda i detta tidiga läge. Det är mycket värme och rök.

Polisen på plats försöker utreda vad som kan vara orsak till att det började brinna.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Uppdatering 07:25 (av kommunikatör Elisabeth Glaas)

En person är gripen och senare anhållen av åklagare.

Uppdatering 12:10 (av kommunikatör Åsa Mjörndal)

– Polisen ser i nuläget inga kopplingar till tidigare bränder i området, utan ser detta som en isolerad händelse, säger David Helgesson, chef för avdelningen för grova brott i Västerbotten.

Mannen som är anhållen av åklagare är i 35-årsåldern och bor inte på adressen där det brann. Han greps på en annan adress.

Brandplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning som ska göras under dagen. Man har även sökt med hund i området. Under dagen planeras förhör med den anhållne med försvarare.

Senast på lördag klockan 12:00 ska åklagare fatta beslut om den anhållne mannen ska begäras häktad.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra