Karta som med röd fyrkant ramar in Östra Ersboda, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Larm om brand vid uteplats i Umeå.

Östra Ersboda, Umeå, Västerbottens län

Polisen har fått ett larm om en brand vid en uteplats på Östra Ersboda. Branden kan snabbt släckas. Det finns ingen uppgift om att någon person har kommit till skada. 

Polisen är på plats. 

Uppdatering 10:43:

– Polisen har upprättat en anmälan gällande branden då vi inte tror att den har startat av naturliga orsaker. Den initiala bedömningen är att branden har orsakats av mänskligt oaktsamt beteende. Den kan ha startat av en cigarettfimp, men den kan också ha orsakats av något annat, säger Mats Bruhn, polisens jourhavande förundersökningsledare i Västerbotten.

Anmälan rubriceras allmänfarlig vårdslöshet genom att någon oaktsamt har hanterat brännbart material. 

Polisen vill uppmana allmänheten att iaktta försiktighet då det råder risk för gräsbrand längs kusten både i Västerbotten och Västernorrland. 

Risk för gräsbrand utfärdas under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra