Karta som med röd fyrkant ramar in Mariehem, Mariehemsvägen, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Uppdatering gällande branden på Mariehem i Umeå.

Mariehem, Mariehemsvägen, Umeå, Västerbottens län

Under söndagen fortsätter polisens utredningsarbete efter branden på Mariehemsvägen i Umeå. Bland annat fortsätter polisen under dagen att knacka dörr i området.

Under lördagen utfördes också en teknisk undersökning av brandplatsen. Resultatet av den är inte klar, men väntas under kommande vecka.

De tips som har kommit in gällande branden ska också följas upp.

Polisen är dock fortsatt intresserade av att få in iakttagelser som kan sättas i samband med branden eller tips gällande densamma. Ring polisen på telefonnummer 114 14.

Det var strax efter klockan 22.00 på fredagskvällen som polisen larmades om en brand i en carportlänga i höjd med Mariehemsvägen 31 på Mariehem. Cirka 50 bilar skadades i branden.

En förundersökning är inledd gällande grov mordbrand då polisen misstänker att branden är anlagd, bland annat på grund av det hastiga brandförloppet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra