Karta som med röd fyrkant ramar in Röbäck, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Vid 21:30 på onsdag kväll anmäldes en yngre man försvunnen från Röbäck i Umeå.

Röbäck, Umeå, Västerbottens län

Mannen saknades sedan 14-tiden på eftermiddagen. Under kvällen och natten genomfördes informationsinhämtning och ett antal initiala sökinsatser i närområdet utan framgång.

Under torsdag morgon har polisens vakthavande befäl beslutat inleda räddningstjänst med stöd av LSO (Lag (2003:778) om skydd mot olyckor) för att eftersöka den saknade mannen. Sökarbetet har återupptagits under förmiddagen. Utöver att söka i närområdet kontrolleras platser som mannen har koppling till. Ett antal hundpatruller biträder i sökarbetet. Även Sjöfartsverkets räddningshelikopter hjälper till. Den saknade mannen är cirka 170 cm lång, har mörkt lockigt hår och skägg. Han var klädd i en t-shirt, shorts och ett par klarblå joggingskor. Han kan eventuellt bära en hoddie.

Tips och iakttagelser av den saknade mannen kan lämnas till polisen via telefon 11414.

Komplettering 13:00

Det finns ingen misstanke om brott.

Uppdatering av signalement 13:25

Den saknade mannen är cirka 170 cm lång, har smal kroppsbyggnad och mörkt lockigt hår. Han var troligen klädd i gråa mjukisbyxor, t-shirt och ett par klarblå joggingskor.

Mest läst av andra