Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Inbrott Region Nord, flera inbrott i regionen – var uppmärksam!

Kiruna, Jämtland, Guld, Dina, Västerbotten, Västerbottens län

Den senaste veckan har totalt 14 inbrott upptäckts i Region Nord, vilket är något fler än normalt. Av dessa upptäcktes fyra under samma dag i Kiruna och fyra under samma dag i Jämtland – något som kan tyda på att det är en liga som åker omkring i regionen. Inbrotten har exempelvis inträffat genom att tjuvarna tagit sig in genom balkongdörrar och främst saker som är lätta att ta med sig har tillgripits (exempelvis guld, smycken och kontanter).

Polisen önskar hjälp med iakttagelser och tips från allmänheten.

Har du sett något? Ring då Polisen på 114 14, men vid akuta händelser 112. 

Utöver tips till polisen och att vara observant är det också bra att tänka på hur det ser ut hemma hos dig när du åker bort över helgen eller under semestern. Ta, om möjligt, hjälp av grannarna med tillsyn och se till att soptunnan står ute när den ska tömmas. Kanske kan du också be en granne att slänga lite sopor i din egen soptunna för att det på så sätt inte ska framgå med all tydlighet att du inte är hemma.

På samma sak är det också bra att få posten eftersänd eller hjälp med att plocka in denna.

Tjuvarna kan i vissa fall använda sig av knep som att exempelvis lägga en sten på soptunnan för att se om någon verkar vara hemma. Det och liknande företeelser kan vara bra att vara uppmärksam på.

Avslutningsvis kan det också vara bra att fundera två gånger innan du berättar på sociala medier att du är bortrest. Tänk också på hur du förvarar dina värdesaker där hemma.

Polisen Västerbotten

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Annons