Karta som med röd fyrkant ramar in Ålidhem, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Man i 20-årsåldern förd till sjukhus med befarad skottskada.

Ålidhem, Umeå, Västerbottens län

Polisen och ambulans larmas till Ålidhem strax före 03-tiden natten mot måndag med anledning av ett man anträffas liggandes utomhus med en befarad skottskada i benet.

Mannen förs till sjukhus och polisen spärrar av platsen där mannen anträffats.

Polisen är intresserad av alla typer av iakttagelser på Ålidhem mellan midnatt och klockan 03, ring 114 14.

Uppdatering 07:00 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Den skadade mannen har förhörts av polisen under tidig morgon. Platsen, i närheten av Ålidhem centrum, är avspärrad för en teknisk undersökning och polis har sökt i området med hjälp av hund.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Uppdatering 10:15 (av Peder Jonsson)

Larmet ringdes in av en bekant till mannen strax före klockan 03 på morgonen. Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

En rättsläkare kommer under dagen att undersöka den skadade mannen och polisen ska hålla kompletterande förhör med mannen. Mannen mår efter omständigheterna bra.

Det kommer under dagen att hållas förhör med vittnen.

Dörrknackning kommer att genomföras i närområdet under dagen. Som tidigare gäller att Polisen är fortsatt intresserad av alla typer av iakttagelser i området mellan midnatt och klockan 03, ring 114 14.

Uppdatering 15:30 (av Peder Jonsson)

Under dagen har Polisen hållit förhör med vittnen. Ytterligare förhör har även hållits med den skadade mannen. En trolig brottsplats har identifierats i en fastighet i området. Spår har säkrats och de tekniska undersökningarna har kunnat slutföras under dagen. Polisens avspärrningar är borttagna.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Nu fortsätter utredningsarbetet med analyser av det insamlade materialet. Ytterligare förhör samt dörrknackningar i området kommer att ske under de närmaste dagarna.

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser i området mellan midnatt och klockan 03, ring Polisen på telefon 114 14.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra