Karta som med röd fyrkant ramar in Getbergsvägen, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Getbergsvägen, kvinna som ramlat från andra våningen

Getbergsvägen, Skellefteå, Västerbottens län

Kl 06:27 larmas polis och ambulans till en adress på Getbergsvägen. Larmet säger att en kvinna ramlat från andra våningen. Kvinnan tas omhand av ambulanspersonal och förs till sjukhus. Hon är vid medvetande men för övrigt är skadeläget okänt.

En förundersökning inleds då brott inte kan uteslutas. Det är oklart vad som orsakat att kvinnan ramlat ut. Vi har inte kunnat hålla något för med henne ännu. Den sammantagna bilden på platsen gör att en man i 60-års åldern grips av poliserna misstänkt för försök till mord. Efter förhör med mannen kommer åklagare att kontaktas för att besluta om mannen ska friges eller anhållas.

Platsen är avspärrad och våra kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under dagen.

Vårt kontaktcenter kommer under dagen att göra en elektronisk dörrknackning, dvs ringa till närboende för att undersöka om det finns någon som uppgifter att tillföra ärendet.

Det finns inga ytterligare uppgifter att lämna ut just nu. Texten kommer att uppdateras under dagen.

Uppdatering kl 11:58

Den gripne mannen är anhållen av jouråklagare. Vi har ännu inte kunnat förhöra kvinnan. Det finns ingen uppgift om hennes skador.

Vi vill komma i kontakt med de personer som fanns på plats vid den skadade kvinnan när ambulansen kom till platsen. Är du en av dom - kontakta polisen på tfn 114 14 så får vi ta del av dina iakttagelser.

Texten uppdateras.

Uppdatering kl 14:45

Den skadade kvinnan har inte kunnat förhöras. Hon är under vård på sjukhuset.

Den anhållne mannen ska förhöras i närvaro av offentlig försvarare imorgon(lördag) eftermiddag.

Den tekniska undersökningen av platsen är klar men avspärrningarna är kvar. Vi fortsätter med våra utredningsåtgärder, bla dörrknackning. Det finns ingen mer information att lämna ut för närvarande.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra