Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Mord/dråp, försök Uppdatering nummer 1 rörande grov misshandel på Ålidhem under lördag afton.

Ålidhem, Geografigränd, Ålidhemsområdet, Umeå, Västerbottens län

Larmet om händelsen som inträffade på Geografigränd inkom till polisen klockan 16:19 på lördag afton. Ärendet rubriceras i nuläget som försök till dråp alternativt grov misshandel.

Under lördag kväll genomfördes ett stort antal utredningsåtgärder. Efter teknisk undersökning hävdes avspärrningen av brottsplatsen.

Arbetet fortsätter under söndag med bland annat förhör samt dörrknackning i närområdet. Då ytterligare förhör ska hållas med bland annat vittnen med flera lämnas inga detaljer om vad som framkommit så här långt i förundersökningen då detta kan vara till men för det fortsatta utredningsarbetet.

Ingen person är i nuläget frihetsberövad. Det finns för närvarande ingen ytterligare information om tillståndet för den person som under lördagen uppsökte sjukvården.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i Ålidhemsområdet under lördag afton mellan klockan 15 och 17. Du som har information att lämna, kontakta polisen via telefon 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra