Karta som med röd fyrkant ramar in Ålidhöjd, Berghem, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Uppdatering angående helgens mordförsök på Ålidhöjd.

Ålidhöjd, Berghem, Umeå, Västerbottens län

Förundersökningen rörande försök till mord och grovt rån på Ålidhöjd fortsätter. Under helgen har ett stort antal utredningsåtgärder genomförts. De tekniska undersökningarna på brottsplatsen är klara och avspärrningarna är bortplockade.

Under dagen fortsätter arbetet med bland annat dörrknackningar i området och annan informationsinhämtning. Arbetet att gå igenom och analysera resultatet av de brottsplatsundersökningar som genomförts pågår parallellt.

De två män som nu sitter anhållna är båda i 20-25-årsåldern. Förhör med de misstänkta hålls under dagen.

- Av vad som hittills framkommit i förundersökningen finns ingen koppling mellan de misstänkta och brottsoffret, säger David Helgesson, chef vid grova brott.

Tillståndet för den skadade mannen är fortsatt allvarligt.

En del i utredningsarbetet är också att titta på ett eventuellt samband till det rån som inträffade under natten mot lördag på Berghem.

Polisen är fortsatt intresserade av tips och iakttagelser från allmänheten, kontakta polisen via telefon 114 14.

Senast på onsdag den 17 oktober klockan 12 måste åklagaren ta ställning till en eventuell häktningsframställan.

Presskontakt: Peder Jonsson, presstalesperson. Peder nås på telefon 070-689 02 37.

Uppdatering 15:15

Förhör har under dagen hållits med de två män som suttit anhållna misstänkta för mordförsök. Åklagare har efter förhör beslutat försätta den ene mannen på fri fot, misstankarna mot mannen kvarstår.

Mest läst av andra