Karta som med röd fyrkant ramar in Lycksele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Lycksele, polisens arbete i samband med Motorveckan.

Lycksele, Västerbottens län

Det har varit hög arbetsbelastning under fredagskvällen och natten till lördag. Poliser som har arbetat har mött väldigt många minderåriga och flera har blivit omhändertagna.

Totalt har åtta personer omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Flera personer och fordon har avvisats från lokala mötesplatser på grund av dåligt beteende.

Under natten har två misshandelsärenden samt ett ärende som rör grovt olaga hot hanterats av polispatruller och dessutom har en person rapporterats misstänkt för narkotikabrott, eget bruk. Ett flertal trafikrelaterade brott har också rapporterats.

Polisen befarar att det kommande dygnet kan se likadant ut som det föregående och fortsätter därför att vädja till vårdnadshavare om att de ska vara tillgängliga för att eventuellt hämta sina ungdomar under lördag kväll och natten mot söndag. Se till att du som vårdnadshavare kan nås både av din ungdom och av polis. Denna uppmaning riktas till alla vårdnadshavare som har ungdomar som befinner sig i Lycksele under Motorveckan - även vårdnadshavare till tillresta ungdomar.

Mest läst av andra