Karta som med röd fyrkant ramar in Lycksele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Lycksele, sammanfattning av polisens arbete under Motorveckan

Lycksele, Västerbottens län

Onsdag kväll och natt i Lycksele har haft högt tryck med många människor ute på olika mötesplatser. Polisen har haft hög närvaro på olika områden med många besökare. Vi har också haft god samverkan med socialtjänst, ordningsvakter och sjukvård/räddningstjänst.

Två personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Personer och fordon har avisats från publika platser. I övrigt har stämningen allmänt varit bra.

Fortsatt önskemål från polisen är att föräldrar och vårdnadshavare hör av sig till sina ungdomar som är på Motorveckan. Vad gör de, vilka är de med och var befinner de sig? Detta för att undvika otrygga situationer.

Tidigare under helg och vecka har polisen utfört många kontroller i trafiken. Utöver kontroller av nykterhet på fordonsförare ett hundratal. Ett 40-tal fordon  har genomgått flygande besiktningar med flertalet brister. Ett 30-tal A-traktorer har genomgått besiktningar som renderat i brister och rapporterade förseelser. Många böter har också skrivits på hastighetsöverträdelser, använt mobiltelefon under färd, ej använt bilbälte, felaktig placering av solfilm, dåliga däck mm mm.

Mest läst av andra