Karta som med röd fyrkant ramar in Morö Backe, Sollefteå, Umeå, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Morö Backe, efterlyst flicka, transport av polisen

Morö Backe, Sollefteå, Umeå, Skellefteå, Västerbottens län

En sk handräckning, en åtgärd som innebär att polisen biträder en annan myndighet. Lagstödet finns oftast i de sk vårdlagarna. Hanräckning kan begäras av behörig läkare då vissa förutsättningar är uppfyllda. Begäran prövas av vårt vakthavande befäl.

Flickan, som är under 18 år, är omhändertagen med stöd av lag om vård av unga (LVU) och hon ska transporteras till Sollefteå för att få vård. Kriminalvårdens transporttjänst har inte möjlighet att genomföra transporten.

Flickan omhändertas och en polispatrull påbörjar transporten via Umeå. Där tar en annan patrull över och styr mot Sollefteå.

--------------------

Handräckningar ska i större utsträckning efter den 1 april utföras av Kriminalvårdens transporttjänst. Detta för att renodla polisarbetet. Polisen avsätter fram till idag stora resurser i handräckningsuppdrag. Uppdragen kan innebära att personer ska transporteras över hela landet.

Mest läst av andra