Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Resultat av polisens arbete mot alkohol och droger bland unga.

Umeå, Västerbottens län

Under fredagen hade polisen i Umeå en särskild insats för att fånga upp ungdomar i riskzon samt att förebygga och upptäcka brottslighet kopplat till alkohol och droger bland unga.

Insatsen genomfördes i samband med Bärnnbollsyran i Umeå då man av erfarenhet vet att många unga dricker alkohol och eftersom  det finns en högre risk att det förekommer droger där många personer samlas.

Resultatet av insatsen blev att flera anmälningar upprättades gällande olovligt anskaffande av alkohol samt två anmälningar gällande ringa narkotikabrott. Narkotika samt flera liter alkohol togs i beslag. Ett flertalet orosanmälningar har skrivits till socialtjänsten. 

Polisen vill passa på att uppmana föräldrar att ha koll på var deras ungdomar är samt vilka de umgås med. I samband med stora tillställningar kan det vara bra att röra sig i samma område där ens ungdom är för att några gånger under kvällen kontrollera hur de mår. Polisen vill även uppmana vårdnadshavarna att själva vara nyktra och redo att hämta sin ungdom om så skulle krävas. 

Mest läst av andra