Karta som med röd fyrkant ramar in Vännäs, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat Butik i centrala Vännäs rånad, två personer gripna

Vännäs, Västerbottens län

Under kvällen rånades en butik i centrala Vännäs, polisen är på plats och arbetar med utredningsåtgärder för att leda förundersökningen framåt.

Uppdatering kl. 23:35:

Coop Konsum i Vännäs rånades under kvällen av två personer beväpnade med ett vasst föremål. Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha blivit skadad fysiskt, gärningsmännen kom över en summa kontanter i samband med gärningen.

En polisinsats inleddes och efter utredningsåtgärder kunde polisen spåra med hund till en fastighet i Vännäs där en husrannsakan genomfördes. I en lägenhet kunde sedan två personer gripas som misstänkta för brottet.

Utredningsarbete pågår för närvarande i Vännäs.

Uppdatering kl. 05:30:

Polisen har sammanställt en första del av utredningen som innefattar bland annat förhör med vittnen, målsägare och de misstänkta. Åklagare har tagit del av detta och beslutat att de två gripna männen är anhållna. Männen är i 20-årsåldern och är boende i Vännäs. 

Uppdatering 11:04 (av Peder Jonsson)

Precis som sägs ovan har hund använts i samband med de initiala utredningsåtgärderna för att spåra och säkra eventuella spår i och omkring brottsplatsen. Något spår som lett fram till den fastighet där polisen senare genomförde en husrannsakan har dock ej påträffats av hundpatrullen.

Det är poliser med god lokalkännedom tillsammans med det som polisiärt brukar kallas för inre spaning som lett fram till att två misstänkta kunde gripas bara någon timme efter det att rånet inträffade.

Mest läst av andra