Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av kvällen och nattens händelser

Umeå, Västerbottens län

15:54 Trafikbrott, centrala Umeå

Patrull uppmärksammade en kvinna som körde bil och pratade i telefon, den kvinliga föraren som är i 60års åldern fick böter på plats.

18:56 Misshandel och olaga hot mm, centrala Lycksele

En man i 25-30 års åldern har gripits efter att han har misshandlat och hotat en kvinna i samma ålder. Mannen är även misstänkt för skadegörelse då han slagit sönder saker i kvinnans lägenhet. Mannen är förd till Lycksele sjukhus för provtagning då mannen även är misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Oklart om mannen och kvinnan har någon relation till varandra. Sedvanligt utredningsarbete pågår. 21:57 Mannen är även misstänkt för våld och hot mot tjänsteman då han vart våldsam på sjukhuset. 01:30 Mannen anhållen.

Stöld/Inbrott och skadegörelse,  Skellefteåhamn

Under natten har okänd gärningsman tagit sig in i källarförråd samt gjort skadegörelse i tvättstuga på en adress i  Skellefteåhamn, anmälan är upprättad och förhör har hållits med vittne. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Oklart vad eller om något blivit tillgripet. 23:24 Patrull har gjort brottsplatsundersökning, de har tagit en väska i beslag och skrivit anmälan gällande skadegörelse då det inte fanns indikationer på att något blivit stulet.

21:54 Arbetsplatsolycka, Martinson Trä Bygdsiljum

Ambulans och polis från Robertsfors larmades till Martinson Trä  i Bygdsiljum gällande en arbetsplatsolycka där ingångsinformationen var att en kvinna hade fått en planka i huvudet. Enligt uppgift skall kvinnan vara vaken och talbar, en sjuksköterska på plats undersökte kvinnan. Patrullen har precis kommit till platsen 22:50 Kvinnan är förd med ambulans helikopter till NUS, patrullen har hållt förhör med vitten och skyddsombudet på platsen. Patrullen lämnade med anmälan arbetsplatsolycka och förhör.

22:03 Trafikolycka, Väst på stan Umeå

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till storgatan väst på stan i Umeå då en moped och personbil kolliderat. Föraren av mopeden hade kört in i sidan på personbilen. Enligt uppgifter på plats skall föraren av mopeden vara lindrigt skadad med skrapsår. Patrullen har dokumenterat olycksplatsen och hållit förhör med de inblandade och vittnen. Ingen brottsrubricering är satt i nuläget.

00:12 Stöld genom inbrott, Apoteket Holmsund

Polispatruller samt hundpatrull larmades tilll Himmelska fridens torg i Holmsund efter att väktare ringt till polisen gällande skarpt inbrott på Apoteket. När patrullerna kom till platsen hade väktaren gripit en man som slog sig ut genom en ruta och försökte fly från platsen. Patrullerna säkrade byggnaden för att sedan söka igenom den utan att påträffa någon fler person. Mannen som är i 30 års åldern är initialt misstänkt för grov stöld genom inbrott. Patrullerna har gjort brottsplatsundersökning och man har säktrat både spår, brottsverktyg och gods. Mannen är förd till polisstationen i Umeå för vidare utredningsarbete.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra