Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt sammanfattning av kvällens och nattens händelser i länet.

Västerbottens län

00:40 - Kvällen / Natten i länet har börjat lugnt, en del fylla och ärenden kopplade till alkohol. Inga ärenden av intresse att rapportera om i nuläget.

Kl 02:21 - Rattfylleri, E4 Hörnefors

Polis får in samtal om en bil som färdas söderut på fel sida vägen på E4:an i höjd med Hörnefors. Patrull får stopp på bilen i höjd med Långed.

Föraren som är en man i 60 års åldern blåser positivt i sållningsinstrument och får följa med för provtagning.

Kl 02:47 - Våld mot tjänsteman / Främjande av flykt, Rådhustorget, Umeå

En patrull ingriper vid ett bråk på Rådhustorget, under ingripandet ger sig en av personerna på poliserna, mannen grips av polisen för våld mot tjänsteman, en "vän" till den gripne försöker frita mannen och tumult uppstår. Fler patruller anländer till platsen för att biträda kollegorna, "vännen" som är en kvinna grips även hon misstänkt för främjande av flykt.

Kl 03:11 - Brand i fordon, Gnejsvägen, Umeå 

Polisen larmas tillsammans med räddningstjänst med anledning av en personbil som brinner på Gnejsvägen på Carlshem i Umeå.

En bil är övertänd och en bil som står parkerad i närheten har också fått skador på sig.

Polis skriver anmälan om skadegörelse genom brand.

Uppdatering 07:54 av Maria Linné, kommunikatör:

Åtta personer har under sen kväll och natt omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

22:57 Skadegörelse, Dorotea
Polisen kontaktas gällande ett eventuellt inbrott i en lägenhet i Dorotea. Åverkan syns på dörren, men inget är tillgripet. Polisen åker till platsen, dokumenterar och håller förhör. Det visar sig dock att det enbart handlar om skadegörelse på dörren. En anmälan upprättas.

00:39 Ofredande, Lycksele
Polisen beordras till en restaurang i Lycksele där en kvinna har blivit ofredad av en man. Den misstänkte, en man i 30-årsåldern, avlägsnas från platsen och till sitt hem. En anmälan upprättas gällande ofredande.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra