Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Nydalasjön, Lycksele, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av kvällens och nattens händelser.

Umeå, Nydalasjön, Lycksele, Skellefteå, Västerbottens län

22:05 Skadegörelse Umeå. Samtal om pågående skadegörelse på sommarstugor vid Nydalasjön. Polis beordras till platsen. I anslutning till stugorna påträffas tre personer under 20 år som identifieras och förhörs. Det finns ingen närmare information om skadegörelsen i nuläget.

23:37 Bråk Umeå. Bråk i bostad på Teg. Fyra personer på platsen. Polis beordras till platsen. Polis har skjutsat en person till sjukhus för översyn av sina skador. Två anmälningar om misshandel upprättas samt en anmälan om försök till misshandel. Ingen person är frihetsberövad. Ärendet utreds vidare vid lokalpolisområdet.

03:18 Brand Lycksele. Brand i flerfamiljshus. Enligt initiala uppgifter från natten fördes fem personer som andats in rök till sjukhus för kontroll. Polis har hållit förhör och dokumenterat brandplatsen, anmälan allmänfarlig vårdslöshet.

07:02 Olaga intrång Skellefteå. Samtal om att obehöriga tagit sig in på ett boende i centrala Skellefteå. Polis är på plats för utredningsåtgärder.

Uppdatering 09:10

Tre ungdomar påträffade i lokalerna, dessa är återförda till sina vårdnadshavare. I nuläget inte klart med åtgärder från patrull på plats.

Uppdatering 11:06

En av ungdomarna är misstänkt för narkotikabrott, innehavsbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra