Karta som med röd fyrkant ramar in Malgomaj, Vilhelmina, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll Ett urval av kvällens händelser.

Malgomaj, Vilhelmina, Umeå, Västerbottens län

15:14 Anträffat stulen bil Örviken Skellefteå

Byamännen i Örviken hade städdag och medan de krattade löv vid kommunhuset uppmärksammade de en bil som stod konstigt till i närheten. Vid kontroll av bilen visade det sig att bilen var anmält stulen. Patrull kallades till platsen som skrev tilläggsanmälan och kontaktade ägaren. Bilen bärgades från platsen på ägaren begäran.

15:18 Stöld, Malgomaj, Vilhelmina

Två ýnglingar ertappades av allmänhet när de stal nät i en sjö i närheten av Malgomaj. När patrullen kom till platsen kunde det konstateras att ynglingarna hade använt sig av fiskevårdsföreningens båt vid tillgreppen. Patrullen skrev anmälan gällande stöld. 

15:57 Trafikolycka, Agnäs Bjurholm

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till en trafikolycka mellan en personbil och lastbil i Agnäs. Trafikolyckan skedde när personbilen svängde ut från en fastighet och lastbilen körde in i personbilen bakifrån. Två personer som befann sig i personbilen fördes med ambulans till sjukhuset i Umeå. Polisen har inga misstankar i nuläget då inte alla parter är hörda.

16:29 Fylleri, centrala Umeå

Polisen fick samtal om en taxichaufför som satt vid ratten och såg påverkad ut. Patrull skickades till platsen som hittade på mannen, det framkom att en annan taxichaufför hade tagit hand om bilnycklarna och lämnat i taxin som mannen suttit i. Inget vittne har sett att mannen ska ha kört taxibilen, mannen som är i 40 års åldern omhändertos enligt LOB då han var krafigt berusad.

19:03 Stöld genom inbrott , Notholmen Nordmaling

Patrull kallades till Nordmaling gällande inbrott i bostad. Då patrullen kom på plats kunde de konstatera att okänd gärningsman hade varit i stugan. Patrullen genomförde en brottsplatsundersökning samt skrev anmälan. Oklart i nuläget vad som blivit tillgripet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra