Sammanfattning kväll Ett urval av kvällens händelser

Ammarnäs, Västerbottens län

15:50 - Fjällräddning. Ammarnäs

Polis får samtal om en skoterolycka i fjällterräng. En man ska vara inblandad och vara skadad. Det ska finnas andra personer på platsen.

Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare har kallats ut till platsen.

Uppdatering: Kl 16:32, fjällräddare framme och arbetar på platsen. Helikopter på väg till platsen.

Uppdatering: Kl 18:42, fjällräddare har samverkat med ambulanshelikopter och den skadade personen avfördes ca kl 18:24 med helikopter till sjukhus för tillsyn av skador. Angående skadeläge gjorde initiala uppgifter gällande att det kunde röra sig om ett benbrott. För bekräftelse av detta och vidare uppgifter kring skadeläge hänvisas till sjukvården.

Regionsvakhavande befäl har avslutat räddningstjänsten.

18:37 - Narkotikabrott. Centrala Umeå

Polis kontrollerar en man i centrala Umeå. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. 

19:20 - Lugnt i länet

En viltolycka har inträffat, inga personskador rapporterade.

21:15 - Fortsatt lugnt

Sammanfattningsvis har det varit en kväll med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Mest läst av andra