Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Ursviken, Skellefteå, Röbäck, Umeå, Kolbäcksbron, Västerbottens län

En person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett antal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:08 Trafikolycka Ursviken, Skellefteå. Bil som ska ha hamnat i snödrivan. Sedan har ytterligare en bil åkt in i olycksbilen. Totalt tre personer inblandade. En person som upplever sig ha ont i nacken uppsöker själv vården. Polis har varit på plats och hållit förhör och dokumenterat olyckan, anmälan upprättas.

03:38 Inbrott Röbäck, Umeå. Larm från livsmedelsbutik i Röbäck. Polis till platsen. Inbrottsförsök via ett fönster. Fortfarande oklart om något stulits. Polis med hund har sökt i och omkring brottsplatsen, inga gärningsmän påträffade. Troligen har gärningsman/gärningsmän lämnat i bil utifrån de spår som finns på platsen. Anmälan försök till stöld genom inbrott.

06:58 Trafikolycka Kolbäcksbron, Umeå. Bilförare som upplever sig ha blivit prejad. Krockkuddar ska ha utlösts men oklart i nuläget om bilarna varit i kontakt med varandra. Föraren klagar på nacksmärta. Ytterligare en köolycka har inträffat i närheten, där ska fem bilar vara inblandade. Inga personskador. Polis är på plats.

Fyra viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Uppdatering 09:10 angående trafikolycka på Kolbäksbron

Föraren i bilen där krockkuddar utlösts är förd med ambulans till sjukhus.

Uppdatering 11:04 angående ovanstående trafikolycka

I olyckan där föraren blivit prejad har denne i samband med en annan bils filbyte tvingats väja och åkt in i räcket. En anmälan om smitning från trafikolycka har upprättats.

I köolyckan ska det vara fyra bilar inblandade. I den olyckan har två ordningsbot utfärdats, en för felaktigt filbyte och en för att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra