Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Anderstorp, Skellefteå, Täfteå, Umeå, Forsdala, Lycksele, Dorotea, Vilhelmina, Västerbottens län

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett antal kontroller av personer och fordon, en förare har rapporterats för att inte ha använt bilbälte.

Här följer ett urval av nattens händelser:

19:55 Rån Anderstorp, Skellefteå. Man som rånats av två unga okända män. I samband med rånet ska gärningsmännen ha gått till attack med ett vasst föremål och därefter har de lämnat platsen. Det är i nuläget oklart om männen fått med sig något från platsen. Mannen har skador på kroppen och har förts till sjukhus med ambulans för vård. Polis har varit på platsen och genomfört initiala utredningsåtgärder.

23:55 Rattfylleri Täfteå, Umeå. Förare som uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika, han får följa med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Bilnycklarna omhändertagna med stöd av Polislagen för att förhindra fortsatt brottslighet.

03:24 Stöld/inbrott Forsdala, Lycksele. Inbrott i bostad under natten. Pengar och smycken som stulits. Polis har varit på plats. Brottsplatsen avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Tillvägagångssättet påminner starkt om helgens tidigare inbrott i Dorotea och Vilhelmina.

Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra