Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Umeå, Västerbottens län

22:08 Skadegörelse, Teg Umeå
Polispatruller och hundpatrull larmades till en adress på Teg i Umeå gällande skadegörelse. Detta då fyra maskerade män tog sig in på adressen och slog söder flera fönster i bostaden. Personerna på adressen kunde tag sig ut från bostaden oskadda. De fyra männen hade tillhyggen med sig, men riktade inga slag mot personer. De fyra männen hade lämnat i en bil innan patrullerna kom till platsen. Patrullerna letade efter bilen och personerna under kvällen, samt tog upp anmälan och gjorde brottsplatsundersökning i bostaden. Ingen person är frihetsberövad.

Uppdatering av kommunikatör Liv Fahlén:

22:42 Brand Lycksele

Larm inkommer om brand i byggnad på Björnstigen i Lycksele. Patrullen kommer att upprätta anmälan om brand, oklar rubricring.

Övrigt:
Under kvällen och natten har polisen haft fyra trafikkontroller i Umeå kommun. På Ersmarksvägen, Holmsundsvägen, på E4 i höjd med Anumark och på Järnvägsallén. Samtliga förare var nyktra. På Järnvägsallén utfärdade polisen tre böter för hastighetsöverträdelse.

En person har omhändertagits för fylleri.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Mord/dråp, försök Mordförsök

Linköping, Östergötlands län

Kl. 17.15 larmades polis och ambulans till en bostad i centrala Linköping. På plats anträffades en s...