Karta som med röd fyrkant ramar in Lycksele, Sofiehem, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

Lycksele, Sofiehem, Umeå, Västerbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser

23:16 Trafikbrott, Lycksele
Polisen stoppar och kontrollerar en bil i Lycksele centrum. Föraren får en ordningsbot då bilen har brukandeförbud.

00:01 Försök till grov stöld/hemfridsbrott, Umeå
Polisen beordras till en bostad på Sofiehem i Umeå. Där har de boende vaknat av att en för dem okänd man har befunnit sig i deras hus under natten. När mannen konfronteras försvinner han från platsen. Inget ser ut att vara tillgripet.
Polisen har varit på plats och bland annat hållit förhör. En anmälan gällande försök till grov stöld alternativt hemfridsbrott upprättas.

00.10 Hemfridsbrott, Lycksele
Polisen kontaktas angående att en okänd man har kommit in i en bostad. Polisen åker dit och påträffar mannen som tas med för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.
Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, han överlämnas sedan till sjukvården. En anmälan upprättas gällande hemfridsbrott samt narkotikabrott.

Mest läst av andra