Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Västerbottens län

23:22 Brand, Umeå
SOS får samtal om en brand i fordon i Umeå hamn, Holmsund. Det är en förbipasserande som larmat och det ska, enligt de första uppgifterna, brinna med öppna lågor. Vid 23:30-tiden meddelas att branden är släckt. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas för vidare utredning.

02:27 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till en restaurang vid kajen i Umeå med anledning av en stöld. En bil med fyra personer har kommit till restaurangen och stulit alkohol, och sedan lämnat platsen i bilen. Två timmar senare får polisen samtal om en dikeskörd bil i Universitetsrondellen (E4). Bilen är densamma som användes i samband med stölden. Fyra män sågs springa från platsen, men ingen finns på plats när polis kommer dit. Patruller söker i området, men utan att anträffa personerna. Bilen bärgas från platsen. En anmälan om stöld, samt en anmälan om vårdslöshet i trafik upprättas. Polisen är intresserad av iakttagelser i områden kring Universitetsrondellen vid 04-05-tiden på morgonen. Ring polisen på 114 14 eller lämna ett tips via webben (länk nedan).

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra