Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser i länet.

Östra Ersboda, Umeå, Västerbottens län

Kl 22:14 - Olaga frihetsberövande, brott mot folkbokföringslagen m.m. Skeleftehamn, Skellefteå

Polis larmas till en adress i Skelleftehamn med anledning av ett bråk. När patrull anländer anträffas en man och en kvinna på adressen. På grund av språkförbristningar så kontaktas tolk via telefon för att reda ut händelsen.

Under tolkförhören framkommer uppgifter som gör att mannen misstänks för flera brott. Mannen grips och förs till polisstationen för ytterligare utredningsåtgärder.

Den gripne mannen är i 20 års åldern, han misstänks för brott mot folkbokföringslagen, hemfridsbrott, misshandel, olaga frihetsberövande samt ringa narkotikabrott (eget bruk).

Målsägaren är en kvinna i 45 års åldern.

Kl 23:39 - Larm om skottlossnig, Östra Ersboda, Umeå

Polis larmas av flera inringare gällande skottlossning på Östra Ersboda i Umeå, anmälare hade hört en kraftig smäll som skall ha låtit som ett skott från ett skjutvapen. Flera polispatruller åker mot området, man anträffar en samling ungdommar som berättar att några ungdommar som lämnat platsen skjutit av en fyrverkeripjäs.

Polispatruller anträffar inga tecken på att ett vapen skall ha använts, inga personer skall ha skadats.

Polis upprättar ingen anmälan om brott.

Polisen vill med anledningen av detta ärende gällande fyrverkeripjäser passa på att påminna föräldrar och ungdommar om de lagändringar som trädde i kraft den 1 januari 2019 som innebär att för att få bruka raketer med styrpinne så krävs både tillstånd från kommunen samt särskild utbildning. För mer information se MSB:s webbplats www.msb.se. man kan också läsa "MSBFS 2019:1".

Kl 02:47 - Grov stöld genom inbrott, Sofiehem/Ålidhem, Umeå

Polis har larmats till flera adresser på Sofiehem och Ålidhem under början av natten med anledning av att anmälare påkommit en person som tagit sig in i bostad eller källare. Kl 02:47 får polisen ytterligare ett larm om inbrott på Sofiehem, hundpatrull och ingripandepoliser skickas till adressen, hund börjar söka och efter ca 15 minuters sökande kommer hundföraren till en ny adress på Sofiehem, där anträffas en öppen altandörr, inne på adressen kan en person gripas på bar gärning med gods.

Mannen som är under 18 år misstänks för grov stöld.

Då polisen jobbar aktivt med dessa ärenden ur ett utredningsperspektiv så kan inte mer information ges med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra