Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Kolbäcksvägen, Vilhelmina, Vindeln, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Umeå, Kolbäcksvägen, Vilhelmina, Vindeln, Västerbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:18 Drograttfylleri, Umeå: En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Kolbäcksvägen. Föraren, en man, uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Polisen håller förhör med mannen och en anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

23:36 Trafikbrott, Vilhelmina: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil som har körförbud. Det visar sig att föraren, en man, saknar behörighet att köra bil och en anmälan gällande olovlig körning upprättas. Bilnycklarna tas i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet.

01:06 Inbrott, Vindeln: En polispatrull beordras till en butik i Vindeln med anledning av att ett larm gått. Okänd gärningsperson har slagit sönder en ruta, tagit sig in i butiken och stulit varor. Butiksägaren ser en man springa från platsen och får honom att följa med tillbaka till butiken för att invänta polis. Polisen griper den misstänkte och delar av det tillgripna godset återfinns. Mannen släpps senare. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

Övrigt: Fem viltolyckor utan personskador har rapporterats in till polisen under natten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra