Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Skellefteå, Västerbottens län

22:48 Rattfylleri, centrala Skellefteå
Efter ett fordonsstopp är en man i 35-årsåldern misstänkt för grovt rattfylleri, alternativt rattfylleri. Mannen fördes till polisstationen för provtagning. Inget förhör har hållits med mannen då han var så pass berusad att han lades in för tillnyktring.

22:23 Fylleri och våldsamt motstånd, O´Learys Skellefteå
Ordningsvakter ringde polisen gällande att de omhändertagit en brusad man i 20-årsåldern som även gjort våldsamt motstånd vid ingripandet. Patrullen tog med mannen till polisstationen för tillnyktring. Patrullen upprättade anmälan gällande det våldsamma motståndet.

00:28 Våldsamt motstånd, Umeå
Polisen får samtal om en berusad man på en gräsmatta på Sandbacka. I samband med att mannen omhändertas för fylleri, så gör han motstånd. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättas.

01:21 Drograttfylleri, Älvsbacka Skellefteå
Efter ett trafikstopp där bilen först inte vill stanna är en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott eget bruk. Mannen fördes till polisstationen i Skellefteå för provtagning. Patrullen gjorde husrannsakan i bilen som även togs i beslag. Mannen frigavs efter provtagning, anmälan och förhör. 

01:55 Misshandel, Sörböle Skellefteå
Patruller skickades till Krysset i Skellefteå gällande pågående misshandel utanför restaurangen. De initiala uppgifterna var att det skulle vara 10-20 personer inblandade. Då patrullerna kom till platsen var det relativt lugnt och de kunde sära på grupperingarna. Patrullerna kunde konstatera att ingen person var skadad och två anmälningar gällande misshandel upprättades. Ingen person är frihetsberövad. Patrullerna har hållit förhör med de inblandade och vittnen.

02:53 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till en bensinstation på Haga med anledning av ett inbrottlarm. En ruta på entrédörren är trasig och tobak saknas. En dryg timme senare grips en kille i område som stämmer in på signalement från övervakningsfilmen. I samband med en husrannsakan i killens bostad påträffas gods. Han misstänks också för inbrottet på macken natten mot lördag. Killen är under 18 år och har försatts på fri fot. Se notis i länk nedan.

03:46 Olaga hot, Skellefteå
Polis beordras till Moröhöjden där en man hotats av en person. Mannen uppmärksammade hur två personer ryckte i bildörrar och ska ha ifrågasatt vad de gjorde, och då blivit hotad. Patrullen påträffar den misstänkte i närheten. Han omhändertas för fylleri och misstänks för olaga hot.

04:01 Rattfylleri, Umeå
Polisen får samtal om en epa-traktor som vinglar på E4 i höjd med Sörmjöle. En patrull stoppar fordonet och föraren, en ungdom, blåser positivt i polisens sållningsinstrument. En anmälan upprättas.

05:00 Trafikbrott, Åsele
En patrull uppmärksammar en bilist som kör 100 km/h på 50-väg i Åsele tätort. Föraren får böter på 4.000 kronor och körkortet omhändertas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra