Karta som med röd fyrkant ramar in Älvsbacka, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händlerser.

Älvsbacka, Skellefteå, Västerbottens län

21:28 Drograttfylleri Älvsbacka Skellefteå

Efter ett trafikstopp är en man i 40 års åldern misstänkt för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Mannen fördes till sjukhuset i Skellefteå för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs mannen. Bilen togs i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet och upprepade förseelser.

01.14 Stöld genom inbrott, alternativt försök till stöld. Mariehem Umeå

Två män i 45 och 30 års åldern kunde gripas vid en byggarbetsplats på Mariehem. När patrullerna kom till platsen sprang ena gärningsmannen men kunde gripas kort därefter. Den andra gärningsmannen kunde en gripas på själva arbetsplatsen. Patrullerna har säkrat spår på platsen, brottsverktyg samt gärningsmännens bil har tagits i beslag. Utredningsarbete pågår.

02:19 Brand i byggnad, Tvärålund

Patrull har larmats till Tvärålund gällande en brand i byggnad. De initiala uppgiterna är att det ska vara en ladugårdsbyggnad som brinner. Byggnaden är en maskinhall så det finns inga uppgifter på att det finns djur i byggnaden. Enligt SOS finns det ingen risk att det kan sprida sig till andra byggnader eller att utrymning i närområde behövs.

Uppdatering 07:15: En anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra