Karta som med röd fyrkant ramar in Böleäng, Rådhustorget, Umeå, Boliden, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Böleäng, Rådhustorget, Umeå, Boliden, Västerbottens län

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:33 Olaga hot, Umeå
Polis beordras till Böleäng där en man hotat en annan man med ett tillhygge. Den misstänkte, som är i 20-årsåldern, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Patrullen håller förhör och upprättar anmälningar gällande ringa narkotikabrott, eget bruk, och olaga hot.

03:00 Ofredande, Umeå
En patrull tar upp en anmälan gällande sexuellt ofredande på Rådhustorget i Umeå. En man i 30-årsåldern misstänks ha ofredat en kvinna på en restaurang. Patrullen har hållit förhör.

03:01 Stöld, försök, Skellefteå
Polis beordras till Boliden. Enligt initiala uppgifter har en man försökt stjäla bilar från en adress. Polis har sökt i området utan att hitta någon misstänkt. En anmälan gällande försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

Mest läst av andra