Karta som med röd fyrkant ramar in Vännäs, Umeå, Småbåtshamnen, Gimonäs, Nordmaling, Olofsfors, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Vännäs, Umeå, Småbåtshamnen, Gimonäs, Nordmaling, Olofsfors, Västerbottens län

18:09 Misshandel Vännäs. Man som ska ha misshandlat kvinna som han har en relation till. Polis beordras till platsen. Mannen grips misstänkt för grov misshandel. Ingen ska ha behövt uppsöka sjukvård. Efter förhör ska åklagare ta ställning till ifall mannen ska anhållas eller släppas fri.

23:31 Trafikbrott Umeå. Patrullen stoppar och kontrollerar ett fordon med körförbud. Ordningsbot utfärdad.

00:30 Inbrottsförsök Umeå. Två maskerade personer som försökt ta sig in i en båt vid småbåtshamnen på Gimonäs. De upptäcks av en man som finns på plats och ringer polisen. När de upptäcks lämnar de platsen. Polis som kommer till platsen påträffar två personer i närheten som stämmer överens med det signalement som lämnats. Det är en ung man och en flicka under 18 år som båda tas med för vidare utredningsåtgärder. De är i nuläget misstänkta för försök till inbrott och narkotikabrott eget bruk. Båda är frigivna efter förhör.

06:10 Stöld Nordmaling. Samtal om att okänd gärningsman stulit en större mängd drivmedel från en arbetsplats utanför Olofsfors. Även verktyg har stulits i samband med detta. Ärendet utreds vid lokalpolisområdet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra