Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Umedalen, Skellefteå, Hörnefors, Tomtebo, Malå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Umeå, Umedalen, Skellefteå, Hörnefors, Tomtebo, Malå, Västerbottens län

00:42 Misshandel, Umeå
Polis beordras till en krog i centrum där det varit en misshandel. En man i 30-årsåldern omhändertas med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för misshandel och ringa narkotikabrott.

01:39 Narkotikabrott, Umeå
Polis beordras till Umedalen efter samtal om att någon försöker sparka in en dörr. Patrullen ser ingen åverkan på dörren, men får kontakt med en kvinna som upplevs påverkad. Kvinnan medtas för provtagning. Hon misstänks för ringa narkotikabrott.

03:14 Narkotikabrott, Skellefteå
En patrull kontrollerar en man i centrum. Mannen medtas för provtagning, misstänkt för ringa narkotikabrott.

04:24 Misshandel, Hörnefors
Polis beordras till en adress i Hörnefors där en kvinna ska ha blivit misshandlad av en man. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om misshandel.

05:22 Stöld/inbrott, Umeå
En anmälare ringer till polisen och berättar att de precis har tagit en inbrottstjuv på Tomtebo. En man har varit inne i deras vindsförråd och stulit bland annat tröjor och ett fiskespö, men blev påkommen. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänks för stöld, ringa narkotikabrott, samt brott mot knivlagen då han bar kniv. Polisen har hållit förhör och gjort en brottsplatsundersökning.

05:50 Viltolycka, Malå
En bilist har krockat med en älg på väg 370 i höjd med Malåvännäs. Inga personskador och djuret sprang från platsen. Eftersöksjägare kontaktad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra