Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Carlshem, Ingo, Gimonäs, Tomtebo, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Umeå, Carlshem, Ingo, Gimonäs, Tomtebo, Skellefteå, Västerbottens län

00:06 Skadegörelse Umeå. Samtal om personer som försöker bryta sig in i ett parkeringshus i centrala Umeå. Polis beordras till platsen. En man och en kvinna på platsen identifieras och förhörs om omständigheterna. Enligt de initiala uppgifterna ska de ha försökt ta sig in till sin bil som står i garaget. Patrullen har även dokumenterat skadorna. Anmälan skadegörelse samt olaga intrång.

00:24 Försök till rån Umeå. Två okända män som försökt råna en ung kvinna på hennes mobiltelefon på Carlshem. Kvinnan har kunnat springa ifrån männen till en bensinstation i närheten. Polis har varit på plats med ett flertal patruller inklusive hundpatrull och sökt i området. Inga misstänkta gärningsmän påträffade. Om någon gjort iakttagelser från området kring Circle K och Ingo på Carlshem och ner mot Gimonäs under den aktuella tiden kan man ta kontakt med Polisen på telefon 114 14.

01:15 Rattfylleri Umeå. Polis stoppar och kontrollerar ett fordon på Tomtebo. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika, han tas med för provtagning och förhör. Mannen släppt efter förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen. Mannens körkort samt bilnycklar omhändertagna.

02:23 Misshandel Skellefteå. Man som ska ha misshandlat annan man på/vid restaurang i centrala Skellefteå. Polis har varit på plats och hållit förhör, anmälan misshandel. Misstänkt person omhändertagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

04:03 Misshandel Skellefteå. Samtal om en blodig man som knackat på dörren till en bostad i Skellefteå och behöver hjälp. Polis beordras till platsen. Mannen påträffas och körs till sjukhuset med allvarliga skador orsakade av tillhyggen. En anmälan om grov misshandel är upprättad. Okänd brottsplats i nuläget.

Uppdatering rörande grov misshandel Skellefteå

Mannen som vårdas på sjukhus efter nattens misshandel har nu kunnat förhöras. Då förhöret inte tillfört något till utredningen finns ingen ny information att lämna i ärendet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra