Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå Centralstation, Åsele, Gafsele, Robertsfors, Hörnefors, Sörmjöle, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbottens län, en sammanfattning av nattens händelser.

Umeå Centralstation, Åsele, Gafsele, Robertsfors, Hörnefors, Sörmjöle, Västerbottens län

En natt med få inkomna händelser mellan klockan 22.00-07.00.

22.06 Fylleri/LOB, Umeå, centrum
En man i 50-årsåldern omhändertagen för fylleri vid Umeå centralstation.

22.15 Trafikolycka vilt, Åsele, Gafsele riksväg 90
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret dog vid kollisionen och en eftersöksjägare kallades ut för att ta reda på kroppen.

23.46 Trafikolycka annan, Umeå, universitetsområdet
Personbil som mejat ner ett trafikljus och kört in i ett staket. Bilen har fått stora skador, men inga uppgifter om att föraren, en man i 20-årsåldern, som ska ha färdats ensam i bilen skadades vid olyckan. Polis åker till platsen och håller förhör. Patrullen skriver sedan en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

01.44 Misshandel, Vännäs
Polis kallas till en lägenhet efter samtal om bråk. Under samtalet så lämnar en man platsen. Patrullen samtalar när de anländer med personerna som finns kvar i lägenheten och upprättar en anmälan om misshandel samt olaga hot riktade mot en kvinna. De inblandade personerna är bekanta med varandra.

02.35 Trafikolycka vilt, Robertsfors, Ytterklintfäboda länsväg 681
Personbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod. Älgen skadades troligtvis vid kollisionen och en eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera den.

03.23 Trafikolycka annan, Umeå, Hörnefors E4
Lastbil som kört in i vajerräcket i södergående körfält. Lastbilen stod kvar på vägen och det var mycket skräp på vägbanan. Bärgning av lastbilen ägde sedan rum strax före klockan 05.00. Vajerräcket, som slitits ut mot körbanan, har flyttats in till mitten i väntan på lagning. Polis har varit på plats och kommer att skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Inga uppgifter om att föraren, en man i 40-årsåldern, skadades vid olyckan.

04.19 Trafikolycka vilt, Umeå, Sörmjöle, Bovikenvägen
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret lämnade platsen och en eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

06.19 Trafikolycka vilt, Åsele, centrum
Personbil som kolliderat med två renar. Inga personskador uppstod. Renarna lämnade platsen och den aktuella samebyn har meddelats.

Mest läst av andra