Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Ålidhems Centrum, Storuman, Hemavan, Håkmark, Åsele, Vilhelmina, Gafsele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Västerbottens län, en sammanfattning av nattens händelser.

Umeå, Ålidhems Centrum, Storuman, Hemavan, Håkmark, Åsele, Vilhelmina, Gafsele, Västerbottens län

En natt med få inkomna händelser mellan klockan 21.00-07.00.

21.04 Våld/hot mot tjänsteman, Umeå, Ålidhem
I samband med ett ingripande från två väktare mot en yngre man i en butik på Ålidhems centrum så är det ytterligare fyra yngre män som går emot väktarna och beter sig illa mot dem samt butikspersonalen. Bland annat så kastar de några mindre farliga föremål mot väktarna. Flera polispatruller kallas till platsen. När de anländer så har situationen lugnat ned sig. En man i 20-årsåldern grips misstänkt för våldsamt motstånd, hot mot tjänstman, misshandel, narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Flera andra personer kontrolleras av polis i samband med händelsen.

22.10 Trafikkontroll, Storuman, Hemavan
Nykterhetskontroll i Hemavan. Samtliga kontrollerade förare utan anmärkning.

00.15 Trafikolycka vilt, Umeå, Håkmark länsväg 363
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret lämnade platsen och det är oklart om det skadades. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

04.05 Trafikolycka vilt, Åsele, riksväg 90
Personbil som kolliderat med två renar. Inga personskador uppstod. Renarna lämnade platsen och det är oklart om de skadades. Den aktuella samebyn har meddelats.

04.49 Stöld försök, Umeå, Umedalen
Två okända personer, en man och en kvinna, har skrämts iväg från ett äldreboende av personal som anträffade dem inne i lokalerna. Ingenting ska ha tillgripits. Polis har varit på plats och hållit vittnesförhör samt upprättat en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

05.55 Trafikkontroll, Vilhelmina, centrum
Samtliga kontrollerade förare utan anmärkning.

05.59 Trafikolycka vilt, Åsele, Gafsele riksväg 90
Lastbil som kolliderat med två renar. Inga personskador uppstod. Renen skadades vid kollisionen. Den aktuella samebyn har meddelats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra