Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens händelser inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Västerbottens län

02:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

05:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

Uppdatering kl 07:29  (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

En person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22:50 Stöld i butik, Lycksele
Polis beordras ut med anledning av stöld på en bensinstation. En misstänkt person anträffas och en anmälan gällande ringa stöld upprättas.

04:29 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till Berghem med anledning av misstänkt inbrott i garage. Polis anträffar en misstänkt person, en man i 30-årsåldern. Han grips misstänkt för stöld genom inbrott samt ringa narkotikabrott, innehav.

Summering från Summertime i Skellefteå, torsdag:

Festivalen Summertime i Skellefteå inleddes under torsdagen. Polis som arbetat beskriver kvällen som lugn. En person har omhänertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och 18 personer har avvisats från festivalområdet.

Poliserna på plats har arbetat med att direktförverka alkohol och har övervakat den allmänna ordningen kring festivalområdet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra