Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Sandbacka, Lycksele, Vindelgransele, Björksele, Skellefteå, Norrböle, Byske, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Umeå, Sandbacka, Lycksele, Vindelgransele, Björksele, Skellefteå, Norrböle, Byske, Västerbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:49 Brand, Umeå:
Larm om rökutveckling i en kvarterslokal, Sandbacka. Polispatrull beordras till platsen där en diskborste legat på en spisplatta. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:57 Brukande av falsk urkund, Umeå:
Polispatrull beordras till en krog i centrala Umeå där en person försökt ta sig in med en annan persons legitimation. Förhör hålls och en anmälan upprättas.

01:02 Viltolycka, Lycksele:
Polisen får in en anmälan om en olycka med en personbil och en älg på länsväg 363 mellan Vindelgransele och Björksele. Inga personskador rapporteras.

03:59 Rattfylleri, Skellefteå:
Vid stopp och kontroll blåser en förare på Norrböle positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

04:00 Trafikolycka, Skellefteå:
Larm om singelolycka på E4, norr om Byske. En skåpbil uppges ha kört av vägen. Polispatrull beordras till platsen. Det finns inga uppgifter om personskador. Förhör hålls och en anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättas.

Övrigt:
Fem personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra