Karta som med röd fyrkant ramar in Vasagatan, Umeå Centralstation, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Vasagatan, Umeå Centralstation, Västerbottens län

Förutom nedanstående ärende har ytterligare två personer omhändertagits för fylleri i länet sedan midnatt. En av dem överlämnades till sjukvård. 

00:05 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Vasagatan i Umeå. Föraren får en ordningsbot då bilen är försedd med solfilm på de främre sidorutorna, vilket är otillåtet.

01:07 Rattfylleri, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Umeå. Föraren, en man i 70-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas då mannen har 0,5 milligram alkohol per liter utandningsluft. 

01:50 Våldsamt motstånd, Lycksele
Polisen beordras till någon typ av tillställning i Lyckseletrakten med anledning av att en man ska ha gjort motstånd mot ordningsvakter. Polisen avvisar mannen och upprättar en anmälan om våldsamt motstånd.

03:13 Förargelseväckande beteende, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vid Umeå centralstation varifrån det spelas hög musik. Föraren rapporteras för förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik.

03:21 Misshandel, Skellefteå
Polisen uppmärksammas på ett bråk på en snabbmatsrestaurang i centrum. En man misstänks ha misshandlat/ofredat en annan man. Det misstänkte omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Mest läst av andra